Požareport.si

Syndicate content
Zapisi iz strani
Updated: 40 min 29 sec ago

Bogataši na državne stroške iz Dražgoš: prvi politični operativec Roberta Goloba svojo jahto skriva v Zadru

Tue, 18/01/2022 - 06:00

Robert Golob, bivši predsednik državne družbe GEN-I, sploh ni edini "bogataš na državne stroške", ki se letos - na "listi Roberta Goloba" - podaja (oziroma vrača) v politiko. Podoben premoženjski status ima namreč tudi Andrej Ribič, nekdanji predsednik uprave Elektra Ljubljana, Golobov dolgoletni podrejeni poslovni partner pri poskusih privatizacije dela državne energetike (Gen EL), danes pa glavni operativec pri projektu Golobove vrnitve na politično sceno.

Ribič, ki se med politiki tako imenovane socialno čuteče levice primerno rad kaže tudi v Dražgošah, ni samo - pred javnostjo prikriti - zasebni investitor, ob Nikoli Damjaniću, prvem človeku agencije Ninamedia, v vinarske posle na zemljiščih blizu Knina, ampak tudi solastnik skoraj 17 metrov dolge jahte oziroma jadrnice pod imenom Sova 8 prestižne švedske znamke Hallberg-Rassy, vredne okoli 800 tisoč evrov, sicer, vsaj po naših informacijah, zasidrane v eni od zadrskih marin.

Ena od jadrnic znamke Hallberg-Rassy (vir: uradna spl

Ko Ljubo Jasnič že naslednji dan vse lepo prizna

Mon, 17/01/2022 - 06:00

Ko smo prejšnjo sredo (12. januarja) na tem portalu objavili članek z naslovom "Tako končuje DeSUS: Jasnič in izbranci se rinejo h Golobu, Bratuškova nokautirana, Pivčeva prevzema", se je Ljubo Jasnič, predsednik "konsolidiranega" Desusa, neznansko razburjal, češ da imamo "slabe informatorje" in da zapisano ne drži.

A glej ga zlomka, že 24 ur kasneje, naslednji dan, 13. januarja ...

... med pogovorom za časnik Delo, Jasnič nonšalantno in lepo prizna, da oni res gredo na "listo Roberta Goloba", torej točno tako, kot smo - dan prej - objavili mi, on pa je vse to gladko zanikal in se - kot rečeno - še celo jezil in trdil, da temu ni tako?!

Je pa res, da Ljubo Jasnič na novinarski sceni že itak pregovorno velja za politika, ki vsak dan govori drugače in mu zato ne smemo kaj dosti oziroma nič verjeti ...

Skuril milijone Factor banke, bil sredi osebnega stečaja, zdaj mu pa mogotec stranke SD zaupa restavracijo Podvin

Sun, 16/01/2022 - 06:00

Tranzicijska Slovenija je med drugim tudi dežela izjemnih tranzicijskih priložnosti in preobratov, kar nam na primer priča tudi - zdaj povezana - zgodba treh znanih obrazov: Otmarja Zorna, danes, proti koncu slovenske tranzicije enega od najbogatejših Slovencev in (vsaj nekdanjega) vplivnega zakulisnega kadrovika Socialnih demokratov, zlasti iz časov Pahorjeve vlade in AUKN (Agencije za upravljanje kapitalskih naložb države - predhodnice Slovenskega državnega holdinga), znanega kuharskega chefa Uroša Štefelina in enega od najbolj razvpitih tranzicijskih poslovnežev srednje generacije in podobnega srednjega dometa Saše Remca.

Poglejmo:

- Zlasti nepremičninski mogotec Zorn pred časom, prek svojega podjetja HGP Rest, kupi tudi slovito restavracijo Vila Podvin s prekrasnim vrtom, kjer dela chef Štefelin, ovenčan s prestižno Michelinovo zvezdico.

Ker se, značilno slovensko, ne moreta sporazumeti o najemnini, šlo pa naj bi za tisoč evrov razlike, mora Štefelin skupaj s poslovno partnerico Ma

Kongres Igorja Zorčiča kot partijske Čebine, s popravki: trije podpredsedniki in ena nadpredsednica - Zorčičeva žena

Sat, 15/01/2022 - 06:00

Ustanovni kongres nove stranke Igorja Zorčiča - LIDE (Liberalni demokrati) je pravzaprav še vedno zavit v skrivnost, saj o njem večina medijev dejansko ve zgolj to, kar jim je povedal (namignil) Zorčič, na voljo pa je tudi praktično ena sama kongresna fotografija. Do ustnih navedb politikov brez vsakršnih drugih dokazov pa moramo biti novinarji praviloma izjemno skeptični, zato, dokler ne bo na voljo kakšnih izbrskanih zapisnikov kongresa ali vsaj izjav drugih udeležencev prvega kongresa LIDE, do starta in dela te stranke veljajo resni zadržki.

A pojdimo po vrsti:

- Kongres se je zgodil minulo sredo, toda bil je - pozor - tajen?! Neverjetno, ker politik Zorčič zelo rad govori o demokraciji, demokratičnih vrednotah in demokratičnih procesih, ustanovni kongres njegove nove stranke, kjer si za nameček pravijo še liberalni demokrati, je bil pa tajen (temu sicer lepše rečejo, da ni odprt za javnost), kot bi šlo za slovite partijske Čebine aprila 1937, ne pa za januar 2022?!

To je doslej

LDS čisto resno verjame, da jih je hotel prevzeti Janša, in to z denarjem, ki bi ga posodil Bratuškovi

Fri, 14/01/2022 - 06:00

Ko so se pred kratkim pojavile informacije, da je Roman Jakič, predsednik sveta Stranke Alenke Bratušek, sicer pa nekdanji vidni član LDS, ki mu, mimogrede, na ljubljanskem okrožnem sodišču sodijo zaradi zlorabe položaja in korupcije (ter prevare pri pridobivanju evropskih sredstev v zadevi Jankovićeve Stožice), po telefonu poklical Antona - (za prijatelje: Toneta - Anderliča, predsedujočega stranki LDS) ter mu ponudil možnost nakupa blagovne znamke LDS (beri: imena stranke), vključno z odkupom LDS-ovih dolgov, kar zanima Stranko Alenke Bratušek (ker bi se SAB potem preimenovala v LDS!), Anderlič pa mu ponudbe ni dal, saj se je LDS znova aktivirala in želi na aprilske parlamentarne volitve, je avtorja teh vrstic in zagotovo tudi politično javnost zanimalo predvsem dvoje:

- Koliko znašajo dolgovi LDS (in kakšno je finančno stanje te stranke)?

- Od kod denar Alenki Bratušek, da bi prevzela dolgove LDS in kupila to stranko?

Zato sem se minule dni ločeno pogovarjal s posameznimi vidnimi čl

Golob zavajal (lagal) tudi glede ponudbe Evropske banke za obnovo in razvoj, ker je nikoli ni bilo?!

Thu, 13/01/2022 - 06:00

Po najnovejših podatkih o prihodkih Roberta Goloba na čelu državne družbe GEN-I, ki se od ponedeljska dalje razkrivajo na tem portalu (več na tej povezavi) in Planetu TV (vir), je že jasno tudi najmanj dvoje:

- Prvič. Gre za astronomske prihodke, neprimerljive s kakršnokoli drugo državno družbo ali plačami oziroma nagradami drugih direktorjev (predsednikov uprav) državnih podjetij*. In ne glede na dejstvo, da gre za podpisane pogodbe, temu lahko mirno rečemo ne samo bogatenje, izčrpavanje državnega podjetja, ampak celo rop državnega denarja pri belem dnevu.

- In drugič: tranzicijska levica gre - s pojavo Roberta Goloba - tokrat prvič na parlamentarne volitve z "novim obrazom" tovrstnega milijonarja na državne stroške.

Ponudba, ki je ni (bilo)?!

Toda pri Golobu se odpirajo še nove strani. Po navedbah istih virov, ki so nas pripeljali do njegovih nagrad, naj bi Golob javno zavajal (beri: lagal) tudi glede ponudbe EBRD (Evropske banke za obnovo in razvoj), ki naj bi lastniško vstopila v G

Tožilka Blanka Žgajnar in politik Janković, dokumentirano: ko vse poti vodijo v eno vilo za Bežigradom

Thu, 13/01/2022 - 06:00

Ob ponovni oprostitvi ljubljanskega župana Zorana Jankovića (ter obeh njegovih sinov - Damijana in Jureta) minuli torek* na ljubljanskem okrožnem sodišču (vir - zadeva delnice Mercatorja) in govoricah, da mu specializirana državna tožilka Blanka Žgajnar tako ali drugače itak dela samo reklamo, se lahko zgolj nostalgično spomnimo našega članka, objavljenega 12. junija 2019, z naslovom:

"Nova obtožnica za Jankovića, pa verjetno spet ne bo nič. Poglejte, kako so povezani, tudi z družino tožilke Blanke Žgajnar"

... kjer smo dokumentirano razkrivali otipljive povezave med Jankovićem in Žgajnarjevo, ki vodijo na Staničevo 20, v vilo za Bežigradom.

Zato vredno ponovnega branja, poučno in za boljše razumevanje. Ker to že tudi vemo, pri nas naključij ni. (Požareport)

* Viri pravijo, da je Zoran Janković za oprostilno sodbo, čeprav izrečeno šele v torek dopoldne, vedel že v nedeljo, ko je bil v Dražgošah.

Tako končuje DeSUS: Jasnič in izbranci se rinejo h Golobu, Bratuškova nokautirana, Pivčeva prevzema

Wed, 12/01/2022 - 06:00

Te dni se pravzaprav piše tudi zadnje poglavje stranke DeSUS, ki leta 2022 končuje svojo zgodbo. In to so zadnje podrobnosti, vključno z glavnimi akterji:

Ljubo Jasnič

- Ljubo Jasnič, formalni predsednik Desusa, ki je preostalemu "članstvu" svoje stranke obljubljal tako imenovano skupno listo Desusa in Socialnih demokratov - na parlamentarnih volitvah aprila 2022, se zdaj skupaj z nekaterimi svojimi izbranci, za katere pravijo, da so ugrabili blagovno znamko DeSUS, rine k Robertu Golobu, da bi kot posamezniki iz Desusa kandidirali na listi njegove stranke, če bo do te stranke sploh prišlo.

To so poleg Jasniča Srečko Felix Krope, Brigita Čokl, Marija Pukl, Drago Kocbek, Vlado Bezjak, Stanka Naterer, Stanko Markovčič in še nekateri, sicer znani kot stalni zdraharji znotraj Desusa, ki s sabo prinašajo predvsem zdrahe, prepire, no, Bezjak, oče Petre Bezjak, vodilne novinarske aktivistke na RTV Slovenija, in tast Primoža Cirmana, pa naj bi kot doto (k Robertu Golobu) prinašal še del RTV in

Isti kriminalist, ki naj bi kupil stanovanje od Kavaškega klana, zaradi Katarine Kresal nadlegoval Bojana Požarja

Wed, 12/01/2022 - 06:00

Na spletnem portalu Siol.net so prejšnji petek, 7. januarja, objavili izjemno zanimivo razkritje o tem, kako policija vodi interno preiskavo zoper kriminalista v Sektorju kriminalistične policije na Policijski upravi Ljubljana, pri čemer gre po neuradnih informacijah Siola za kriminalističnega inšpektorja Sebastjana P., ki naj bi kupil nepremičnino od Drejca Kovača, domnevno visokopozicioniranega člana slovenske podružnice Kavaškega klana. Drejca Kovača, za katerim je bil razpisan evropski priporni nalog, je hrvaška policija sicer tik pred novim letom aretirala v Zadru. Sebastjana P. so s Siola tudi poklicali na mobilni telefon, a je zvezo prekinil (več na tej povezavi).

Pričujoče Siolovo razkritje pa je dodatno pomenljivo zato, saj gre očitno za istega kriminalista, ki je leta 2010, ko je ministrstvo za notranje zadeve - med vlado Boruta Pahorja - vodila razvpita Katarina Kresal, takrat tudi predsednica LDS in znana kot "afera na dveh nogah" ter še vedno zasebna in poslovna partnerka

Molčijo o zneskih in odgovarjajo politično. A Golob naj bi enkrat pokasiral celo že dva milijona evrov.

Tue, 11/01/2022 - 06:00

Po našem včerajšnjem razkritju (tukaj), da je za (bivšo) upravo državne družbe GEN-I za poslovanje v minulem letu predvidenih kar 2 milijona evrov posebne nagrade, od tega denarja pa naj bi Robertu Golobu kot (bivšemu) predsedniku uprave pripadlo 800 tisoč evrov, so se na GEN-I pričakovano zavili v pomenljiv molk.

Namreč: naša konkretna vprašanja, poslana na GEN-I ...

- Ali držijo informacije, da je predvideni znesek za nagrade 5 milijonov  evrov?

- Ali držijo informacije, da znotraj tega zneska na (bivšo) upravo "odpade" 2 milijona evrov?

- Ali držijo informacije, da znotraj omenjenega zneska, namenjenega upravi, predsedniku uprave (Robertu Golobu) pripade 40 odstotkov?

- Lahko vse to potrdite oziroma zanikate?

- Če te informacije držijo, vas prosimo za komentar zapisanih številk.

- Če te informacije slučajno ne držijo, vas prosimo, da nam dokazljivo posredujete "prave" številke.

... tako - vsaj zaenkrat - ostajajo brez odgovora, so pa z GEN-I za Siol.net sporočili, da gre pri tem p

Dražgoše: Roberta Goloba sicer ni bilo, bil je pa njegov človek Andrej Ribič

Tue, 11/01/2022 - 06:00

Na nedeljski slovesnosti ob 80. obletnici bitke na Dražgošah, ki velja predvsem za tradicionalni kraj političnega marketinga tranzicijske levice, sicer ni bilo Roberta Goloba, bil je pa Andrej Ribič, zamenjani predsednik uprave Elektra Ljubljana, zdaj pa tesni sodelavec (beri: oproda) pri projektu Golobove vrnitve v politiko.

Več o tej najnovejši Ribičevi vlogi pa si lahko preberete tukaj. (Požareport)

Neuradno: Golobu za lansko leto v državnem Gen-I še dodatnih 800 tisoč evrov posebne nagrade?

Mon, 10/01/2022 - 06:00

"Sem gledal, spet dobra oddaja, fino, da je po novem daljša. O Golobu pa le to, če bi v drugih medijih naredili tako realne analize o njem in povedali vse stvari, ga ne bi bilo na nobenih anketah več ..." Tako je včeraj, po prvi letošnji oddaji Ura moči na Planet TV, na portalu Siol.net zapisal eden od gledalcev Ure moči (vir).

Danes pa objavljamo navedbe naših virov iz korporacije Gen, ki pravijo, da bodoči politik Robert Golob, ko govori o svoji že tako enormni plači v državnem podjetju GEN-I, navaja skromnejše podatke in posledično zavaja. Golob namreč javno govori o svoji plači za leto 2020, toda za leto 2021 naj bi si - na podlagi povečanega prometa GEN-I, po zaključku bilance - izplačal še dodatno astronomsko nagrado v višini 800 tisoč evrov?!

Viri:

- 5 milijonov evrov naj bi bilo v GEN-I zagotovljenih (oziroma predvidenih) za nagrade zaposlenih v letu 2021.

- Od tega 2 milijona evrov za vodstvo (upravo) družbe.

- In od tega 40 odstotkov (800.000,00 evra) za predsednika uprave Ro

Ko Milan Kučan še enkrat vzame stvari v svoje roke in Igor Zorčič postane zmerni desničar. Fascinantno!

Mon, 10/01/2022 - 06:00

Včerajšnja spominska slovesnost od 80. obletnici Dražgoške bitke - namesto pietetnega dogodka, posvečenega tudi tragično umrlim - znova prinaša pomenljiva, ognjevita, radikalna in celo sovražna politična sporočila:

- Milan Kučan, nekdanji predsednik republike, kot vnovični slavnosti govornik sredi Dražgoš ni zgolj potrdil številnih navedb iz naše odmevne kolumne Mirana Videtiča (Dražgoše, mešanica Gazimestana in Guće), ampak dokazal vsaj še naslednje:

Prvič. Da njegova nedavna izjava o zadnji veliki bitki njegovega generacije ni bila verbalno naključje, kiks, saj Kučan zadnje čase kot politični govorec nastopa vsaj dvakrat tedensko.

Drugič. Gre za totalni politični angažma upokojenega politika, pri čemer se Kučan, zanimivo, ne vzdrži niti dnevnopolitičnega hujskaštva (ko daje vsem vedeti: vsi, ki niso povsem naši, so fašisti), kar je za nekdanjega predsednika republike najmanj nedostojanstvena drža.

In tretjič. Da levica nima pravega liderja, zato je moral on, Kučan, ki bo letos dopoln

Fotografije ne lažejo: tako so Mesec, Jenull in Tea Jarc načrtovali proteste

Sun, 09/01/2022 - 06:00

Citizen journalism: eden od bralcev našega portala nam je posredoval pričujoče fotografije, ki - glede kraja in časa nastanka (bile so namreč posnetek tik pred petkovimi ljubljanskimi 24. decembra*, v znanem ljubljanskem lokalu Kavarna Moderna) ter znanih akterjev na slikah - prejkone nedvoumno potrjujejo naveze (načrtovanja protestov, skupne scenarije, usklajevanja ...) med tako imenovanimi "vidnimi protestniki", v tem primeru dvema ključnima organizatorjema petkovih protestov, Jašo Jenullom in Teo Jarc, ter določenimi političnimi strankami, v tem primeru Luko Mescem, koordinatorjem stranke Levica ... (Požareport)

* Natačnega datuma oziroma ure nastanka zaradi varovanja anonimnosti žal vira ne moremo objaviti.

Oni delajo Roberta Goloba, ven jim pa skače - višje od njega - Nataša Pirc Musar

Fri, 07/01/2022 - 06:00

Najnovejša anketa javnega mnenja agencije Ninamedia*, ki je trenutno sicer še v teku, bo pa, vsaj del te ankete, zagotovo objavljen čez približno dva tedna v Dnevniku in Večeru, nam praktično pokaže, kako poteka treniranje javnega mnenja in forsiranje Roberta Goloba - za njegov ponovni vstop na politično sceno:

Toda rahla zagata zakulisnih sponzorjev projekta Golob naj bi bili rezultati nekaterih zadnjih javnomnenjskih raziskav, ki - vsaj po naših informacijah - kažejo, da višje od Goloba na politični sceni potencialno seže Nataša Pirc Musar, danes odvetnica in žena tranzicijskega tajkuna Aleša Musarja, sicer pa nekdanja informacijska pooblaščenka, bivša bralka poročil na Pop TV, nesojena generalna direktorica RTV Slovenija, tiskovna predstavnica zloglasne družbe Aktiva, potem začuda še vrhovnega sodišča ...

In zanimivo, Nataša Pirc Musar je pred dnevi za časnik Delo izjavila, da nje pri teh zadevah (iskanju novega obraza levice) "ni zraven", vendar pričujoča anketa Ninamed

Tožilstvo, generalmajorka Alenka Ermenc in Pirc Musarjeva pri pregonu Bojana Požarja ostali praznih rok

Thu, 06/01/2022 - 06:00

Spomnimo: 31. marca 2019 - bilo je med vlado Marjana Šarca - smo na tem portalu objavili odmevni članek z naslovom "Neuradno: zlom generalmajorke. Nazaj bi imeli Dobrana Božiča?!" Kaj vse se je dogajalo potem, si lahko preberete tukaj: "Država petič proti Bojanu Požarju: 2x Sova, 1x Senica-Kresal, 1x policist Kerneža, zdaj zaradi generalmajorke Alenke Ermenc" (Požareport, 14. 9. 2020)

No, danes, skoraj tri leta kasneje, ko je že praktično dokazano, da je bila ovadba zoper avtorja teh vrstic vložena na podlagi dogovora med Alenko Ermenc, tedanjo načelnico Generalštaba Slovenske vojske, ter takratnim ministrom za obrambo in predsednikom Desusa Karlom Erjavcem, in ko je se je na Večerovem portalu Fokuspokus, danes praktično že v lasti smetarsko-medijskega tajkuna Martina Odlazka, pritlehno, privoščljivo in primitivno oglasil še kolumnist Marko Crnkovič, češ, avtorju teh vrstic je treba - dobesedno - končno že enkrat "zapreti gobec", so Ermenčeva, njena odvetnica Nataša Pirc Musar in držav

Ker velja za prepirljivko in hoče biti predsednica, Janja Sluga postaja brezdomka

Thu, 06/01/2022 - 06:00

Prihodnje dni naj bi, vsaj po naših informacijah, znova zaznamovali večji prestopi znotraj politične scene. Tako naj bi "približno sto" članov stranke DeSUS - po vzoru Dejana Cesarja, ki je praktično za silvestrovo zapustil DeSUS in ustanovil lokalni odbor Naše dežele, nove stranke Aleksandre Pivec, v domači Sevnici, a kljub temu ostal tiskovni predstavnik poslanske skupine Desusa v državnem zboru - prestopilo k Pivčevi, nepovezani poslanec Jurij Lep je na poti v LMŠ, Igor Zorčič, predsednik državnega zbora in nepovezani poslanec, naj bi prihodnji teden imel ustanovni kongres svoje nove stranke LIDE (oziroma Liberalni demokrati), na suhem pa, kot zdaj kaže, ostaja Janja Sluga, vodja poslanske skupine Nepovezanih poslancev, ki tako postaja politična brezdomka.

Razlogi za to naj bi se skrivali v njenem političnem in osebnem slovesu "prepirljivke" in tiste, ki "hoče postati predsednica stranke". Ne nazadnje, Janja Sluga je doslej rušila in na koncu "izdala" še vsakega predsednika stranke,

Golob ne ve, ali je brigadir Krkovič dvojni agent, a to je njegov, Golobov problem

Wed, 05/01/2022 - 06:00

Vsaj troje zadnje dni, okoli prehoda v novo leto 2020, močno pretresa globoko zakulisje slovenske politike (tam, kjer novinar, ki ima dobre zveze in vire, vse izve in vse - se - lahko uporabi, le virov ne sme citirati!), povezano z Robertom Golobom:

Špekulativna Mediana

- Ankete Inštituta Mediana, objavljene na TV Slovenija, kjer prihaja do skrajno nenavadne situacije, saj javni zavod objavlja tako imenovane "špekulativne ankete", ki jih tudi po mnenju stroke ne smemo jemati resno (vir: Mediana ima za vas novega Luko Dončića slovenske politike), toda objavlja jih - kot rečeno - javna RTV, ne pa neki obskurni aktivistični spletni portal.

Gre namreč za ankete javnega mnenja, kjer Janja Božič Marolt, direktorica in lastnica Mediane, ki je pred tremi leti, spomnimo, Marjana Šarca bizarno razglasila za Luko Dončića slovenske politike, danes v isti anketni koš nonšalantno meče obstoječe politične stranke in "politične stranke", ki sploh ne še obstajajo in je tudi veliko vprašanje, ali bodo s

Afera Masleša, ekskluzivno: objavljamo edini dokument, ki mu doslej lahko verjamemo

Mon, 03/01/2022 - 06:00

Afera Masleša se odvija naprej: danes ekskluzivno objavljamo sklep skupščine občine Koper, številka 110-14/79, z dne 26. decembra 1979, o izvolitvi Branka Masleše za sodnika temeljnega sodišča v Kopru.

Podpisal ga je danes pokojni Mario Abram, sicer "novinar in družbenopolitični delavec" in takratni predsednik skupščine Koper, veljati pa je začel takoj:

Ta dokument smo sicer pridobili iz arhiva Okrožnega sodišča v Kopru, gre pa za kopijo edinega dokumenta, ki mu v aferi Masleša doslej lahko - verjamemo!

Toda pri tem opozarjamo na naslednje:

- Pričujoči dokument dokazuje zgolj in samo to, da je bil Branko Masleša v Kopru izvoljen za sodnika, medtem ko vsa ostala vprašanja, povezana z njegovo (domnevno sporno) diplomo in pravosodnim izpitom ostajajo odprta, enako kot doslej.

- Vrhovno sodišče in Branko Masleša namreč še vedno nista javno pojasnila, zakaj so objavili diplomo sarajevske pravne fakultete brez ustreznega pečata, katere obveznosti je moral Masleša izpolniti, da se mu je

Zakaj imajo eni porscheje, drugi pa nimajo niti – za zdravnika? Odgovor prinesejo volitve.

Sun, 02/01/2022 - 06:00

Protislovja marksizma ...

... ali kako smo Slovenci 75 let živeli v temeljni zmoti - 9. del

Piše: Boštjan M. Turk*

Ob koncu leta 2021 primerjave, stare dobro stoletje, naravnost kličejo po tem, da se jih vnovič uporabi. Idejna baza koalicije KUL – na to se ves čas sklicujejo – sloni na marksizmu, točneje na njegovem revolucionarnem izročilu – nasilju.

Leninova teza, da je zgolj vsesplošna katastrofa ta, ki šele omogoči prevzem oblasti (revolucijo), je dobila v Sloveniji domovinsko pravico. To so smo videli v javnem govoru Kula. Ta se je glasil: slabše za narod, bolje za nas. KUL in njegove marionete (Pop TV, RTV Slovenija do nedavnega) so od začetka koronakrize uveljavljali eno načelo: storiti vse, da bi najtežjo zdravstveno preizkušnjo, kar jih sploh pozna slovensko stoletje, izkoristili za prevzem oblasti. Smo v vojni, a potrebujemo še revolucijo, v obliki državljanske vojne.

Tako je učil Lenin. Čim več žrtev, tem bolje za nas. Enako je bilo tudi v letih, kjer so se idejni očetje K

Poslovne novice domačih časopisov in spletnih

portalov

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.