Svet24

Syndicate content
Updated: 5 min 12 sec ago

Vlada imenovala več novih veleposlanic

52 min 6 sec ago

Vlada je na seji v četrtek imenovala nove vodje veleposlaništev in konzularnega predstavništva, danes poroča portal N1, ki se sklicuje na neuradne informacije. Nova veleposlanica v Alžiriji naj bi postala Urška Kramberger Mendek, v Etiopijo naj bi odšla Kristina Radej, v Moskvo pa Alenka Suhadolnik. Menjava se obeta tudi v Celovcu.

Več na Svet24.si

Shakira razkrila podrobnosti o razhodu z bivšem možem Piquejem

1 hour 6 min ago

Shakira, ena najuspešnejših latino izvajalk vseh časov, je preživela težko obdobje po razhodu s španskim nogometašem Gerardom Piquéjem. V preteklih mesecih je Kolumbijska pevka izdala novi singel "Punteria" in napovedala svojo prvo severnoameriško turnejo po več letih, kljub bolečemu osebnemu življenju, ki jo je skoraj zlomilo.

Več na Svet24.si

Putin uporabo zamrznjenega ruskega premoženja označil za krajo

1 hour 22 min ago

Zahodne države poskušajo najti pravno podlago za prilastitev zamrznjenega ruskega premoženja v tujini, a je kraja še vedno kraja, je danes po dogovoru skupine G7 o zagotovitvi 50 milijard dolarjev za Ukrajino z uporabo ruskega premoženja izjavil ruski predsednik Vladimir Putin.

Več na Svet24.si

31-letniku iz Žalca zaplenili repetirno puško, brzostrelko in puškomitraljez

1 hour 25 min ago

Na območju Žalca so policisti ta teden pri 31-letniku doma odkrili pravi mali arzenal.

Več na Svet24.si

Dedka iz Češke zalotili ob snemanju golih otrok

1 hour 33 min ago

Pri naših sosedih so včeraj v enem izmed turističnih objektov v Istri, policisti pridržali 82-letnega državljana Češke, ki ga sumijo kaznivega dejanja izkoriščanja otrok v pornografske namene.

Več na Svet24.si

V Nemčiji zasegli rekordnih 35 ton kokaina, skritega v pošiljki ananasa

1 hour 54 min ago

Vrednost zaplenjenih nedovoljenih drog presega 30 milijard evrov.

Več na Svet24.si

Za pravi rezultat na evropskem prvenstvu pol ure brezplačnega seksa z izbrano damo

2 hours 12 sec ago

Eden od bordelov na Dunaju je za čas evropskega nogometnega prvenstva, ki se v Nemčiji prične danes, za goste mesenih užitkov pripravil prav posebno ponudbo.

Več na Svet24.si

Video: V siloviti eksploziji v garažni hiši v Švici umrli dve osebi

2 hours 17 min ago

Včeraj zvečer je odjeknilo več eksplozij, ki jih je bilo slišati od daleč. Po podatkih policije kantona Aargau se je to zgodilo v podzemnem parkirišču nad nakupovalnim centrom Markthof. Dve osebi sta umrli, enajst pa je bilo ranjenih. Zaradi požara, ki se je razširil so evakuirali prebivalce bližnjih stanovanjskih blokov.

Več na Svet24.si

Ariana Grande spregovorila o nasilju na Nickelodeonu

2 hours 31 min ago

Ariana Grande, svetovno znana pevka in igralka, je v svojih najstniških letih zaslovela z vlogo v seriji "Victorious" in njenem spin-offu na otroškem TV kanalu Nickelodeon. Čeprav je sama izjavila, da na snemanju ni doživela negativnih izkušenj, se je javno oglasila glede obtožb o čustveni in psihični zlorabi mladih igralcev na tem kanalu.

Več na Svet24.si

Hrvaška kralja mesa, ki imata v lasti tudi Celjske mesnine, v policijski preiskavi zaradi prevare

2 hours 41 min ago

Hrvaška policija je po nalogu urada evropskega javnega tožilca (EPPO) zaradi suma več milijonov evrov vredne subvencijske prevare poleg poslovnih prostorov Mesne industrije Vajda davi začela preiskovati tudi prostore podjetja Braća Pivac, danes piše hrvaški časnik Jutranji list. Obe podjetji sta del največje hrvaške živilske družbe, skupine Pivac.

Več na Svet24.si

Danes se začenja zares: Dolgo pričakovani začetek Eura 2024 je tu

3 hours 2 min ago

Odštevanja je konec. Čast otvoritvene tekme bo pripadel, kot je običajno, domačinom in gostiteljem Nemcem, ki se bodo danes v Munchnu ob 21 uri pomerili s Škotsko.

Več na Svet24.si

Nesreča s smrtnim izidom pri Zlatoličju

3 hours 9 min ago

Včeraj zvečer je na regionalni cesti izven naselja Slovenja vas v občini Hajdina prišlo do prometne nesreče s smrtnim izidom, v kateri je umrl 61-letnik.

Več na Svet24.si

Nova šoba za Kärcher visokotlačne čistilnike eco!Booster!

3 hours 13 min ago

Za čim večjo učinkovitost čiščenja je ključnega pomena, da imamo na voljo kakovostne in zmogljive naprave ter pripomočke. Eden od teh je tudi eco!Booster, najnovejša šoba za Kärcher visokotlačne čistilnike. Ta napredna šoba ni le preboj v tehnologiji čiščenja, temveč tudi pomemben korak k bolj trajnostnemu pristopu, ki združuje izjemno moč čiščenja z zmanjšano porabo vode in energije.

Več na Svet24.si

Pomurski policisti iščejo ukraden traktor

3 hours 25 min ago

Vse, ki bi imeli kakršnekoli informacije o odtujenem vozilu, policisti naprošajo, da jih sporočite na interventno številko 113 ali anonimni telefon policije 080 1200 ali pa se osebno oglasite na najbližji policijski postaji.

Več na Svet24.si

Znani so zmagovalci 33. Slovenskega oglaševalskega festivala

3 hours 28 min ago

Dvodnevno festivalsko dogajanje 33. SOF-a, ki se ga je 6. in 7. junija v Avditoriju Portorož udeležilo kar 1300 ljudi, je zaokrožila Zlata noč s podelitvijo nagrad.

Več na Svet24.si

Princ Harry in Meghan Markle iščeta dom v Veliki Britaniji

3 hours 56 min ago

Princ Harry se očitno sooča z novimi izzivi v svojem življenju v Kaliforniji in razmišlja o vrnitvi v Veliko Britanijo. Po besedah kraljevskega strokovnjaka Toma Quinna, ki je spregovoril za Mirror Sunday, princ Harry išče stalni dom v svoji domovini, kjer bi ga lahko obiskovali prijatelji, ki se sicer ne strinjajo z njegovo ženo Meghan Markle.

Več na Svet24.si

Med poskusom uboja bivše je bil prišteven, čeprav je dan prej spil več kot 10 piv in jedel tablete

4 hours 3 min ago

Na Okrožnem sodišču v Ljubljani so v četrtek z zaslišanjem sodnega izvedenca nadaljevali sojenje Benjaminu Miheliču, ki ga obtožnica bremeni, da je na ljubljanskem mestnem avtobusu februarja zabodel nekdanjo partnerko. Izvedenka je ocenila, da je bil 43-letni Mihelič v usodnih trenutkih prišteven.

Več na Svet24.si

URI Soča z razpisom išče direktorja bolnišnice

4 hours 14 min ago

Svet rehabilitacijskega inštituta Soča je objavil razpis za direktorja bolnišnice po tistem, ko je dosedanjega direktorja Zvoneta Čadeža aprila razrešil. Novega direktorja iščejo za štiriletno obdobje, kandidati morajo imeti poleg ustrezne izobrazbe še najmanj pet let izkušenj s področja organizacije, vodenja in upravljanja.

Več na Svet24.si

Vnukinja Nece Falk podedovala angelski glas

4 hours 40 min ago

Njen glas postaja vse bolj prepoznaven, pohvale in pozitivni komentarji se vrstijo.

Več na Svet24.si

Razvajena Jenifer Lopez do zaposlenih nima najlepšega odnosa

5 hours 4 min ago

Zgodbe o pevkinem neprijetnem obnašanju so se pojavile potem, ko je blogerka Meghan McCain izjavila, da je Jennifer Lopez zelo neprijetna oseba. McCainova je med intervjujem z zvezdnico naletela na izredno neprijaznost, kar je samo še podkrepilo govorice o pevkinem vedenju.

Več na Svet24.si

portalov

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.