siol.net - gospodarstvo

Syndicate content
Updated: 56 min 7 sec ago

KPK preiskuje domnevne pritiske zdravstvenega ministra v pogajanjih s Fidesom

2 hours 34 min ago
Na komisiji za preprečevanje korupcije (KPK) so za STA potrdili, da so včeraj prejeli prijavo v zvezi z domnevnim izvrševanjem pritiskov ministra za zdravje Danijela Bešiča Loredana na sindikat zdravnikov in zobozdravnikov Fides. Primer v postopku predhodnega preizkusa obravnavajo prednostno, zato bodo več informacij lahko posredovali kmalu.

Ubili voditelja Islamske države

2 hours 47 min ago
Skrajna sunitska skupina Islamska država je danes sporočila, da je bil njihov voditelj Abu Hasan al Hašemi al Kuraši ubit med spopadi s sovražnimi silami, pri čemer okoliščin in datuma smrti niso navedli. Vodenje skupine je že prevzela nova oseba, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Donacija iz Črne gore v Park vojaške zgodovine #foto

3 hours 21 min ago
Obstoječo razstavo v Parku vojaške zgodovine bo po novem dopolnjeval še en dragocen eksponat vojaškozgodovinske in tehnične dediščine, ki so ga v Slovenijo prepeljali pred kratkim. Gre za podvodno diverzantsko plovilo "ronilica" R-2, ki so ga razvili konec 60. let prejšnjega stoletja na podlagi francoskega plovila PR-77.

Trojica, ki je do smrti pretepla hrvaškega rokometaša Tota, kriva uboja

3 hours 47 min ago
Sodišče v Skopju je Angela Georgievskega, Klementino Lefkovsko in Andreja Kostovskega spoznalo za krive uboja hrvaškega rokometaša Denisa Tota. Prvoobtoženemu Georgievskemu in Klementini Lefkovski je prisodilo 18 let zapora, Kostovskemu pa 16, poroča makedonski portal 360stepeni. Trojica je Tota do smrti pretepla aprila letos.

Rusi lahko ponovno kupujejo izdelke ameriških in evropskih proizvajalcev

6 hours 2 min ago
Rusom so ponovno dostopni izdelki ameriških in evropskih proizvajalcev, je objavila ruska državna pošta. Spletne nakupe lahko izvedejo s tujimi in ruskimi bančnimi karticami, sankcijam Zahoda pa se izognejo s pomočjo hongkonškega podjetja Post Global, partnerja ruske pošte, poroča Politico.

Fajonova: Slovenija bo Ukrajini pomagala pri obnovi infrastrukture in sprejemu beguncev

6 hours 13 min ago
Zunanji ministri Nata so na zasedanju v Bukarešti potrdili podporo Ukrajini pri soočanju z rusko agresijo ter obsodili napade na kritično infrastrukturo in poboje civilistov. Slovenija bo Ukrajini še naprej pomagala s humanitarno pomočjo ter pri obnovi infrastrukture in sprejemu beguncev, je danes dejala zunanja ministrica Tanja Fajon.

Po popravilu zob se je čudil, zakaj ga ponoči vsi začudeno gledajo #video

6 hours 16 min ago
"Povej mi, da si bil v Turčiji, ne da bi mi povedal, da si bil v Turčiji," je ob videoposnetku, ki ga je objavil na TikToku, zapisal Britanec Scott, kjer se na široko smeji samemu sebi. Je le eden od mnogih, ki se je odločil, da svoje težave z zobmi reši v tej sredozemski državi.

V Splitu obsedeno stanje, v bolnišnico vdrli specialci #video #foto

7 hours 44 min ago
Hrvaška policija še vedno išče neznanega voznika, ki je danes ponoči v Splitu med rutinskim nadzorom cestnega prometa namerno trčil v 20-letnega policista in ga pri tem huje poškodoval. Policija je objavila fotografijo črnega golfa, katerega voznik naj bi povzročil nesrečo. Med iskalno akcijo za pobeglim voznikom so policisti prejeli obvestilo, da je voznik obiskal splitsko bolnišnico, zato so tja napotili tudi enoto specialne policije.   

Na jugu Kitajske novi nasilni protesti #video

7 hours 58 min ago
V Guangdžouju na jugu Kitajske so izbruhnili novi spopadi med policijo in protestniki. Ti so del demonstracij proti strogim protikoronskim omejitvam v več kitajskih mestih, ki so se začele v nedeljo. Lokalne oblasti so kasneje sporočile, da bodo v mestu ponovno odprle več okrožij, ki so bila zaprta zaradi preprečevanja širjenja okužb.

Pomemben preboj pri zdravljenju Alzheimerjeve bolezni

9 hours 51 min ago
Znanstveniki so danes pozdravili podrobne rezultate klinične študije novega zdravila lecanemab, ki se je izkazalo kot učinkovito pri upočasnitvi upadanja kognitivnih sposobnosti pri bolnikih z Alzheimerjevo boleznijo. Opozarjajo sicer, da zdravilo omogoča le majhno izboljšanje, v nekaterih primerih pa ima lahko tudi hude stranske učinke.

Inflacija novembra vztrajala pri okoli desetih odstotkih

10 hours 8 min ago
Letna inflacija je bila novembra pri desetih odstotkih, potem ko se je oktobra prvič po nekaj mesecih spustila pod to mejo. Tokrat so k povprečni rasti cen največ prispevale cene prehranskih izdelkov, sledile so cene goriv in energije. Na mesečni ravni so se cene življenjskih potrebščin zvišale za 0,9 odstotka, je objavil statistični urad.

Umrl nekdanji kitajski predsednik

10 hours 39 min ago
 V 97. letu starosti je danes umrl nekdanji kitajski predsednik in vodja kitajske komunistične partije Džjang Dzemin. Kot poroča kitajska tiskovna agencija Šinhua, je umrl po odpovedi organov zaradi levkemije.

Zaprta beloruska opozicijska voditeljica Kolesnikova pristala na intenzivni negi

10 hours 58 min ago
Zaprto belorusko opozicijsko voditeljico Marijo Kolesnikovo, ki prestaja 11-letno zaporno kazen, so v torek sprejeli na intenzivno nego v bolnišnico, so sporočili njeni zavezniki. Kolesnikova je bila skupaj z disidentko Svetlano Tihanovsko in Veroniko Cepkalo ena od voditeljic protivladnih protestov v Belorusiji po volitvah leta 2020.

Golob: Dokler imajo Ukrajinci voljo do vojaške obrambe, jih bomo podprli #video

13 hours 54 min ago
"Debatirali smo, kako nadaljevanje ruske agresije vpliva na varnostne razmere v Sloveniji," je uvodoma po prvi seji Sveta za nacionalno varnost (SNAV), povedal predsednik vlade in hkrati predsednik sveta Robert Golob. Poudaril je, da so sprejeli tudi enotno oceno, da bo Slovenija podpirala ukrajinsko ljudstvo, dokler ima voljo do vojaške obrambe. Seje se je med drugimi udeležil tudi predsednik republike Borut Pahor.

Upokojencem zaradi draginje novembra in decembra višje pokojnine

14 hours 23 min ago
Upokojenci in prejemniki invalidskih nadomestil bodo danes na svoje račune prejeli za 4,5 odstotka višje pokojnine oz. nadomestila. Vlada se je za ta ukrep odločila z namenom, da jim pomaga v času draginje.

Digitalne bone lahko unovčite le še danes

14 hours 29 min ago
Upravičenci do digitalnih bonov lahko te unovčijo le še danes. Na vladni službi za digitalno preobrazbo so do 25. novembra zabeležili 178.668 unovčenj digitalnih bonov v skupni vrednosti 25,87 milijona evrov. Skupno je po zadnjih podatkih vladne službe 224.108 upravičencev.

Lokalne volitve: zadnji dan za prijavo glasovanja na domu

14 hours 38 min ago
Pred nedeljskim drugim krogom županskih volitev lahko volivci, ki se zaradi bolezni ne morejo osebno zglasiti na volišču, na katerem so vpisani v volilni imenik, še danes sporočijo občinski volilni komisiji, da želijo glasovati pred volilnim odborom na svojem domu.

Iz posnetka izbrisali izjavo Von der Leyenove o številu žrtev med Ukrajinci #vŽivo

14 hours 40 min ago
280. dan vojne v Ukrajini. Rusko obrambno ministrstvo je danes sporočilo, da so njihove sile po srditih spopadih na območju Donbasa na vzhodu Ukrajine zavzele vas Andrijivka približno devet kilometrov južno od mesta Bahmut. Prav tako je ministrstvo poročalo o uspešnem napadu na vas Vodjane v bližini Avdijivke. Ukrajina je po eksploziji na veleposlaništvu v Madridu okrepila varnost na veleposlaništvih po svetu. Današnjo izjavo o številu žrtev vojne v Ukrajini predsednice Evropske komisije Ursule von der Leyen so kasneje izbrisali zaradi napačnih podatkov, saj so v oceno všteli tako poškodovane kot mrtve. 

Pogrešanega 66-letnika našli mrtvega v reki

14 hours 58 min ago
Celjski policisti preklicujejo iskanje pogrešanega 66-letnika iz Kompol. Danes dopoldne so našli mrtvega v reki Voglajni, na območju Prožinske vasi, so sporočili. 

Tudi letos lahko kot Božiček osrečite otroke z redkimi boleznimi

Tue, 29/11/2022 - 22:19
Zakaj ne bi letos v prazničnem decembru opravili dobrega dela in z darilom osrečili otrok z neozdravljivimi redkimi boleznimi? Vabimo vas, da jim pomagate po svojih najboljših močeh in tako tudi njim pričarate čarobne božične praznike.

Poslovne novice domačih časopisov in spletnih

portalov

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.