siol.net - gospodarstvo

Syndicate content
Updated: 21 min 42 sec ago

Ljubljanski svetniki potrdili dvig takse za obravnavo pobud

1 hour 14 min ago
Ljubljanski mestni svetniki so na današnji seji sprejeli letni program športa v občini za letošnje leto, ki opredeljuje obseg sofinanciranja programov športa. Prav tako so podprli predlog o podražitvi takse za obravnavo pobud za spremembo podrobnejše namenske rabe v občinskem prostorskem načrtu in več prostorskih dokumentov.

Francoska vlada prestala glasovanji o nezaupnici

2 hours 19 min ago
Francoska vlada premierke Elisabeth Borne je danes v spodnjem domu parlamenta, narodni skupščini prestala obe glasovanji o nezaupnici, ki sta ju proti njej vložili sredinska koalicija Liot s podporo levice in pa skrajno desni Nacionalni zbor. Prvo glasovanje je preživela z le devetimi glasovi v svojo korist, drugo pa z veliko večino.

Pogrešan je mladoletni Dominik. Ste ga videli?

2 hours 42 min ago
Od danes dopoldne je pogrešan mladoletni Dominik Tomplak Kotnik iz Celja. Nazadnje so ga videli okoli 9. ure dopoldne na Ipavčevi ulici v Celju.

Biden izdal prvi predsedniški veto

2 hours 56 min ago
Po več kot dveh letih vladanja je predsednik ZDA Joe Biden danes prvič uporabil pravico veta. Kongresu, kjer od nedavnega večino v predstavniškem domu obvladuje opozicija, je vrnil zakon, ki bi bil po prepričanju Bele hiše škodljiv za upokojence zaradi razveljavitve vladnega pravila o upravljanju pokojninskih skladov.

Gorščakova: Po odločitvi na drugi stopnji so me z mesta direktorice Televizije Slovenija razrešili nezakonito

3 hours 14 min ago
Senat Višjega delovnega in socialnega sodišča v Ljubljani je odločil, da je bila razrešitev Natalije Gorščak z mesta direktorice Televizije (TV) Slovenija avgusta 2021 nezakonita. Tako je odločilo že sodišče prve stopnje, vendar se je vodstvo RTVS pritožilo. Na delovno mesto pa je ne morejo vrniti, ker se je mandat iztekel, je pojasnila Gorščakova.

Šarec: Skupnemu naročanju streliva se bo v kratkem pridružila tudi Slovenija

3 hours 36 min ago
Po besedah slovenskega obrambnega ministra Marjana Šarca se bo tudi Slovenija v kratkem pridružila skupnemu naročanju streliva, o katerem so se danes dogovorile članice EU in Norveška. Kot je pojasnil, streliva ne bo kupovala sama, ampak bo prispevala v evropski mirovni instrument, iz katerega se bodo financirale skupne nabave streliva za Ukrajino.

Podpora vladi še naprej upada

4 hours 5 min ago
Rezultati javnomnenjske raziskave, ki jo je agencija Ninamedia opravila za Dnevnik, kažejo, da podpora vladi še naprej upada, a ostaja pozitivna. V primerjavi s preteklim mesecem se je podpora stranki Gibanje Svoboda Roberta Goloba znižala za 1,2 odstotne točke.

Skrb vzbujajoče: dogaja se hitreje, kot se je sprva pričakovalo

5 hours 28 min ago
Uničujoče posledice podnebnih sprememb nastajajo hitreje, kot se je sprva pričakovalo, v šestem poročilu opozarja Medvladni odbor za podnebne spremembe (IPCC). Prihodnje generacije bodo na najbolj vroča leta tega desetletja gledale kot na razmeroma hladna, tudi če se bodo izpusti fosilnih toplogrednih plinov hitro zmanjšali, izhaja iz poročila.

Takšna je vsebina plačne reforme v javnem sektorju

6 hours 22 min ago
Vlada je sindikatom javnega sektorja posredovala izhodišča za pogajanja o prenovi plačnega sistema in odpravi nesorazmerij v osnovnih plačah, ki se bodo nadaljevala prihodnji ponedeljek. V dokumentu so natančneje opredeljene predlagana sestava plačnih stebrov in druge ključne vsebine, ki bi jih urejal nov zakon. Dokument je pridobila STA.

Ministra Slovenije in Italije v Novi Gorici o projektu EPK 2025

6 hours 30 min ago
V Novi Gorici sta se danes srečala ministrica za kulturo Asta Vrečko in njen italijanski kolega Gennaro Sangiuliano. Osrednja tema pogovora je bil projekt EPK 2025, skupen projekt Nove Gorice in Gorice. Oba ministra sta se srečala še z obema županoma – novogoriškim Samom Turelom in goriškim Rodolfom Ziberno.

Pirc Musarjeva sporočila motoristom: Pazite ...

6 hours 39 min ago
Predsednica republike in zaprisežena motoristka Nataša Pirc Musar, policisti in predstavnik zdravstva ob začetku motoristične sezone pozivajo k njenemu varnemu in postopnemu začetku. Na dogodku ob začetku nacionalne preventivne akcije za večjo varnost voznikov enoslednih motornih vozil so k strpnosti in pozornosti pozvali tudi preostale voznike.

Ljubljana: učitelj od dijakinje zahteval, da sname hidžab

7 hours 2 min ago
Med poukom v eni od ljubljanskih srednjih šol je v petek prišlo do incidenta med učiteljem in dijakinjo. Ta je namreč v razred prišla s hidžabom, na kar naj bi ji učitelj dejal, da "nošenje naglavne rute v razredu ni po bontonu". Od nje naj bi zahteval, da si ruto sname, saj da je sicer ne bo poučeval, poroča portal 24ur.com.

Erdogan na donatorski konferenci škodo zaradi potresov ocenil na 104 milijarde dolarjev

7 hours 18 min ago
Število smrtnih žrtev nedavnih potresov v Turčiji je preseglo 50 tisoč, materialna škoda pa znaša 104 milijarde ameriških dolarjev, je danes prek videopovezave zbranim v Bruslju na donatorski konferenci za žrtve potresov povedal turški predsednik Recep Tayyip Erdogan. Ob tem se je EU zavezala, da bo Turčiji zagotovila milijardo evrov pomoči.

Pred mestno hišo protest proti ljubljanskemu županu Zoranu Jankoviću #foto

8 hours 6 sec ago
Ljubljanski mestni svet bo danes odločal o predlogu letnega programa športa v Mestni občini Ljubljana (Mol) in o spremembi odloka o določitvi takse, ki jo morajo občani plačati, da obravnavajo njihovo pobudo za spremembo podrobnejše namenske rabe v občinskem prostorskem načrtu. Stranka Glas za otroke in družine je pred sejo pripravila protest proti ljubljanskemu županu Zoranu Jankoviću. Ob tem so ponovno izrazili nestrinjanje s projektom kanal C0, opozorili pa so tudi na nevzdržne razmere v zdravstvu, krivdo pa pripisali tudi vodstvu Zdravstvenega doma Ljubljana.

Janša se na sodišču izmika. Veselinovič: Zaradi njegovih trditev sem bil hudo prizadet. #video

8 hours 50 min ago
Na celjskem okrožnem sodišču se je danes začelo sojenje predsedniku SDS Janezu Janši zaradi očitkov o kaznivem dejanju žaljive obdolžitve, za katero ga kot zasebni tožilec preganja nekdanji direktor Bojan Veselinovič. Janša je tudi v današnjem zagovoru, enako kot na predobravnavnem naroku, obtožbe zanikal, medtem ko je Veselinovič dejal, da je bil zaradi Janševega zapisa, da je sodeloval pri umoru Boruta Meška, hudo prizadet.

Huda tragedija na Pelješcu: avto padel v morje, ženski se ni uspelo rešiti

9 hours 18 min ago
V Prapratnu na Pelješcu je avtomobil s trajektnega pomola padel v morje. Ena ženska je umrla, trem potnikom pa se je uspelo rešiti, poroča Dnevnik.hr. Lani je na istem mestu umrl moški.

Rupar prejel grozilno pismo: "Prva naloga za Niko Kovač je tu" #video

9 hours 28 min ago
"Včeraj se je zgodilo nenavadno sporočilo s štirimi naboji M48, na katerih so bila imena Grims, Hojs, Janša in Rupar. Pismo je bilo zapisano v srbohrvaškem jeziku, ki ni primerno, da ga ponavljam, je pa zastrašujoče," je danes sporočil predsednik iniciative Glas upokojencev Slovenije Pavle Rupar in dodal, da ga zanima odziv premierja Roberta Goloba, predsednice republike Nataše Pirc Musar in Nike Kovač, direktorice Inštituta 8. marec in nove vodje strateškega sveta za preprečevanje sovražnega govora. "Prva naloga, s katero se bo srečala Nika Kovač, je tu," je še dejal. 

Ne jejte tega izdelka iz Vietnama

9 hours 44 min ago
Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je iz prodaje umaknila riževe rezance My Gao Rice Noodles (200 g) blagovne znamke Minh Duong zaradi ugotovljene prisotnosti nedovoljenega gensko spremenjenega organizma.

Mineva dvajset let od začetka druge zalivske vojne

9 hours 45 min ago
Zgodaj zjutraj 20. marca 2003 po srednjeevropskem času se je začel napad ZDA in njenih zaveznic na Sadamov Irak. Že 9. aprila je ameriška vojska vstopila v Bagdad. Režim Sadama Huseina je padel, toda prava vojna za ZDA se je šele začela, ko je prišlo do gverilskega vojskovanja različnih iraških uporniških skupin. Ena od njih je bila tudi Islamska država, ki je leta 2014 zasedla velik del Iraka.

Štrukelj: Prihaja do dramatičnega obrata. Ministrica: Zgodilo se bo naslednji teden.

11 hours 57 min ago
Vladna stran bi morala danes sindikatom javnega sektorja predstaviti izhodišča za pogajanja o prenovi plačnega sistema, a so srečanje prestavili. "Prihaja do izrazito dramatičnega obrata, ko se nekatere stvari postavljajo na glavo, in do vnovičnega sprejetja izhodišč. Tu ni povsem jasno, pri čem smo," po poročanju Radia Slovenija pravi vodja konfederacije sindikatov javnega sektorja Branimir Štrukelj. "Uradna predstavitev izhodišč sindikatom bo sledila prihodnji teden," odgovarja ministrica Ajanović Hovnikova.

Poslovne novice domačih časopisov in spletnih

portalov

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.