siol.net - gospodarstvo

Syndicate content
Updated: 20 min 28 sec ago

V nesreči v bližini Opatije umrl slovenski motorist

57 min 30 sec ago
Policisti iz policijske postaje v Opatiji so v soboto okoli pol enajste ure dopoldan našli truplo 34-letnega slovenskega državljana. Ta se je dan prej z motorjem odpravil iz Slovenije proti Opatiji, vendar na cilj ni prispel, so danes po poročanju hrvaške podružnice televizije N1 sporočili iz istrske policijske uprave.

Golob na službeno pot v Bruselj odpeljal tudi otroke

1 hour 28 min ago
"Funkcija predsednika vlade zahteva precejšnja prilagajanja zasebnega in službenega življenja. Zaradi številnih poti v tujino bo predsednik vlade občasno na pot vzel tudi družinske člane," so sporočili iz Urada vlade za komuniciranje.

Gneča na mejah: za vstop v Slovenijo na Gruškovju čakajo do dve uri

2 hours 30 min ago
Razmere na slovenskih cestah ob 16. uri

Študija: Cepiva proti covid-19 so samo v 2021 rešila 20 milijonov življenj

3 hours 1 min ago
Zaradi premajhne precepljenosti v 100 državah sveta, v katerih se je cepilo manj kot 40 odstotkov populacije, naj bi po nepotrebnem življenje izgubilo 600 tisoč ljudi.

Katastrofa v Južni Afriki: iz neznanega vzroka umrlo dvajset mladih

5 hours 37 min ago
V improviziranem nočnem klubu v južnoafriškem mestu Vzhodni London je iz zaenkrat neznanega vzroka umrlo 20 mladih ljudi. "To je popolnoma neverjetno, ne moremo razumeti, da smo kar tako izgubili 20 mladih življenj," je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP dejal voditelj province Eastern Cape Oscar Mabuyane.

V boj za predsednico tudi Nina Krajnik

6 hours 32 min ago
Po pravnici Nataši Pirc Musar, ki je v četrtek v Ruski dači prva uradno napovedala kandidaturo za predsednico države, bo to v ponedeljek v dvorani Slovenske matice storila še Nina Krajnik.

Prvič po letu 2008 lani v Sloveniji umrlo več moških kot žensk

7 hours 7 min ago
Lani je umrlo 23.261 oz. tri odstotke manj prebivalcev Slovenije kot leta 2020, a 13 odstotkov več kot leta 2019. Med njimi je bilo 11.841 moških in 11.420 žensk. Umrlo je več moških kot žensk prvič po letu 2008, ugotavlja Statistični urad RS (Surs).

Čeprav brez večine v parlamentu, bo Macron vztrajal pri premierki Bornejevi

7 hours 34 min ago
Francoski predsednik Emmanuel Macron bo vztrajal pri premierki Elisabeth Borne, čeprav je njegova stranka v parlamentu izgubila absolutno večino. V soboto zvečer ji je podelil mandat za pogovore z drugimi poslanskimi skupinami o morebitnem sodelovanju. Vlado naj bi Bornejeva oblikovala že v začetku julija.

Reševanje za reševanjem: krava padla v globino, poškodbe planincev, izgubljeni tujci

8 hours 8 min ago
V soboto so imeli reševalci veliko dela z reševanjem planincev, domačih in tujih, reševali pa so tudi kravo, ki je padla v globino. Včeraj so pri upravi za zaščito in reševanje ministrstva za obrambo zabeležili sedem intervencij.  

Spet več okužb kot pred tednom dni. Kaj bo storila država?

8 hours 29 min ago
V soboto so v Sloveniji ob 345 PCR-testih in 1.225 antigenskih testih potrdili 239 okužb z novim koronavirusom. V primerjavi s prejšnjo soboto je to je 51 primerov več. Spet je naraslo tudi število aktivnih primerov okužbe. 

Štiriintridesetletnik skrival vojaško orožje in strelivo, poleg tega še nasilen v družini

8 hours 48 min ago
Bežigrajski policisti so prejšnji petek opravili hišno preiskavo pri 34-letnem osumljencu, pri katerem so našli več kosov orožja. Moški je v priporu.

Opičje koze trenutno niso globalna nevarnost

9 hours 47 min ago
Opičje koze zaenkrat ne predstavljajo grožnje javnemu zdravju v svetu, a so precej skrb vzbujajoče, je v soboto zvečer po zasedanju posebne strokovne skupine opozorila Svetovna zdravstvena organizacija (WHO). Letos so v več kot 50 državah zabeležili že več kot 3.200 primerov te bolezni.

Stotine milijard Zahoda ne za boj z Rusijo, ampak s Kitajsko #vŽivo

11 hours 20 min ago
123. dan vojne v Ukrajini. Ruske sile so v soboto zavzele Severodoneck. Poveljnik elitne enote ukrajinskih marincev je za Sky News povedal, da je bilo blizu frontne črte južno od Severodonecka ubitih ali ranjenih 80 odstotkov vojakov. Britanski premier Boris Johnson je voditelje skupine G7 pozval, naj ne "obupajo" nad Ukrajino in ji obljubil dodatno finančno podporo. "Ukrajina lahko zmaga in bo zmagala. Toda za to potrebujejo našo podporo. "Zdaj ni čas, da se odrečemo Ukrajini," je dejal Johnson. Države skupine G7 so se danes na vrhu v dvorcu Elmau v Bavarskih Alpah dogovorile za prepoved uvoza ruskega zlata, s čimer želijo še okrepiti sankcije proti Moskvi in ohromiti njen vojaški stroj v Ukrajini.

"Skrbi me, da novinarji sami pozivajo politiko, naj vstopi v RTV" #intervju

Sat, 25/06/2022 - 22:38
"Nikoli nisem in nikoli ne bom posegal v pristojnosti novinarjev in urednikov. Tako da je odgovor ne, vsebin na RTV Slovenija ne cenzuriram. Če bi jih, bi mediji zagotovo vedeli za takšne konkretne primere, ki pa jih ni," trdi generalni direktor RTV Slovenija Andrej Grah Whatmough. Z njim smo se o razmerah na RTV Slovenija, o cenzuri, depolitizaciji televizije in še marsičem pogovarjali pretekli četrtek.

Tudi na Hrvaškem začetek novega vala koronavirusa?

Sat, 25/06/2022 - 16:18
Na Hrvaškem so včeraj zabeležili več kot tisoč novih primerov okužb s koronavirusom. Razlog za rast števila obolelih sta nova seva omikrona BA.4 in BA.5. Število novih okužb se je v dveh tednih podvojilo.

"Spoštovani predsednik vlade dr. Robert Golob"

Sat, 25/06/2022 - 14:58
"Že takoj na začetku izjave ste izrekli neresnični podatek, kar si kot predsednik vlade ne bi smeli dovoliti. Dejstvo je, da funkcije v. d. generalnega direktorja Fursa nisem nastopil po osebnem dogovoru z nekdanjim predsednikom vlade, temveč po več razgovorih s takratnim ministrom za finance mag. Andrejem Šircljem," je zapisal nekdanji prvi mož Fursa Ivan Simič na svojem blogu.

Ob tej sprehajalni poti v Ljubljani našli potencialno strupene bakterije

Sat, 25/06/2022 - 11:47
Raziskovalci Nacionalnega inštituta za biologijo (NIB) so ob priljubljeni sprehajalni poti v Ljubljani ob potoku Glinščica zaznali potencialno strupene cianobakterije. Inštitut, ki na tem območju do zdaj še ni zaznal strupenih cianobakterij, je zato Glinščico dodal na zemljevid območij s tveganjem in odsvetuje neposredne stike z vodo.

Klakočar Zupančičeva na državno proslavo prikorakala kot hollywoodska zvezda #video

Sat, 25/06/2022 - 10:53
"Gardisti šokirani. Kaj takega se na svetu še ni zgodilo," je le eden od komentarjev na družbenih omrežjih po sinočnjem prihodu predsednice državnega zbora Urške Klakočar Zupančič na državno proslavo na ljubljanskem Kongresnem trgu. Tam je s svojim obnašanjem precej odstopala od protokola. Ob hoji mimo častne čete je stegovala roke, se obračala k občinstvu, ob zvoku aplavza, ki so ji ga namenili obiskovalci, pa se je obrnila k ljudem in jih spodbujala k še večjemu aplavzu. "Osramotila je svojo funkcijo," menijo mnogi.        

Znane so nove številke okuženih v Sloveniji

Sat, 25/06/2022 - 10:22
V petek so v Sloveniji ob 628 PCR-testih in 3.580 antigenskih testih potrdili 775 okužb z novim koronavirusom. To je 130 več kot v četrtek in 254 več kot prejšnji petek. 

Klinike za splave v ZDA zapirajo vrata. Policija nad protestnike s solzivcem. #foto #video

Sat, 25/06/2022 - 09:53
Petkova odločitev vrhovnega sodišča ZDA, da odpravi zagotovljeno pravico do umetne prekinitve nosečnosti, je v skladu s pričakovanji sprožila proteste po vseh večjih in tudi manjših mestih v ZDA. Odzivi iz sveta so večinoma negativni, v ZDA pa mešani.

Poslovne novice domačih časopisov in spletnih

portalov

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.