Centru Naložbe več časa za svež denar

NatisniNatisni
Medij: Žurnal24 Avtorji: A.Č. / STA Teme: Mali delničarji Rubrika / Oddaja: Gospodarstvo Datum: 02. 04. 2010 Stran: spletna izdaja 15.49
 
Delničarji so na skupščini družbe izglasovali 90-dnevno podaljšanje roka za izvedbo 74 milijonov evrov težke dokapitalizacije.

Zadnji rok za vplačilo novih delnic je tako 1. julij, podaljšanje pa je predlagal direktor družbe Bojan Rajer, ker da potencialni vlagatelj potrebuje več časa za pridobitev virov financiranja. Predlog sta podprla večinski lastnik Centra Naložb družba Kolonel ter Vseslovensko združenje malih delničarjev (VZMD). Nasprotovalo pa mu je Društvo - Mali delničarji – Skupaj smo močnejši.

Družba, ki jo poleg Kolonela obvladuje še italijanski poslovnež Pierpaolo Cerani, bo izdala 17.745.803 novih navadnih delnic po ceni okrog 4,17 evra, s čimer bi zbrali okoli 74 milijonov evrov svežega kapitala.


Brez smisla
 
V Društvu - Mali delničarji – Skupaj smo močnejši so prepričani, da dokapitalizacija Centra Naložb, ki je od 17. februarja v postopku prisilne poravnave, ne bo uspela. Po njihovih informacijah namreč nihče od morebitnih vlagateljev ne bo vložil toliko denarja. Kateri so ti vlagatelji, zaenkrat še ostaja neznanka. Po mnenju predsednika društva Rajka Stankovića je stečaj družbe neizogiben.

Tožb pa v društvu ne izključujejo tudi proti nekaterim vodilnim v družbah iz skupine Pivovarna Laško, za katere sicer verjamejo, da so "morali marsikateri kredit odobriti, ker so jim zvijali roke". S tožbami bodo počakali do konca preiskave uradnih organov, na odobritev katere še čakajo sodišče.

portalov

Tuje novice iz regije

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.