Blagodejna zelena barva

NatisniNatisni

Medij: Finance Avtorji: Unknown Teme: Mali delničarji Rubrika / Oddaja: Borze in denar Datum: 01. 10. 2012 Stran: 12

BORZNA KRONIKA

SBI TOP, glavni indeks ljubljanske borze, je minuli teden zrasel za 9,69 odstotka, za posladek super borznega tedna je Zavarovalnica Triglav napovedala prevzem Slovenijalesa, prevzem Cetisa pa že poteka.


Minuli teden je bilo mogoče na ljubljanskih ulicah srečati borznike, ki niso skrivali dobre volje. Najbolj se je trgovalo s Krko, poslov je bilo za 2,6 milijona evrov, z Zavarovalnico Triglav za vec kot milijon, s Petrolom pa 920 tisoč evrov. To energetsko družbo so ponesle neuradne informacije, da se madžarska naftna družba Mol zanima za nakup 26-odstotnega deleža.

Cetis

Po nekajletnem mrtvilu so se ljubljanske borze dotaknili tudi prevzemi. Marko Mohar in Matjaž Satler prevzemata Cetis, prevzemna cenaje pičlih 25 evrov, prevzemnika pa že obvladuj eta več kot 39-odstotni delež. Poznavalci menijo, daje ponudba skromna, vendar pa v isti sapi dodajajo, da bi se mali delničarji vendar lahko odzvali, saj je delnica nelikvidna.

Slovenijales

Zavarovalnica Triglav je v petek objavila prevzemno ponudbo za Slovenijales, v družbi pa po odkupih deležev kapitalske in odškodninske družbe obvladujejo okoli 84 odstotkov podjetja. Triglav bo za delnico plačal 119,43 evra, kar je 70-odstotna premija na zadnji tečaj.

Juteks

Poznavalci pričakujejo prevzemno ponudbo za tega proizvajalca toplih podov približno v mesecu dni.

portalov

Tuje novice iz regije

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.