Napovedala izpodbojne tožbe

NatisniNatisni

Medij: Primorske novice Avtorji: STA Teme: Mali delničarji Rubrika / Oddaja: Aktualno Datum: 16. 08. 2014 Stran: 3

Manjšinska delničarja Plama-Purja nista uspela s svojimi predlogi

Skupščina družbe Plama-Pur je v četrtek sprejela sklepe, ki jih je predlagal upravni odbor, tudi o novem mandatu članom upravnega odbora. Delničarja Plasta in Termoplasti-Plama sta bila s svojimi predlogi neuspešna.

PODGRAD ► Skupčina družbe Plama-Pur je z glasovi družbe AG (50,01-odstotni delež) sprejela sklep, da se za dividende za lani nameni nekaj manj kot 117.000 evrov bilančnega dobička oziroma 0,17 evra bruto na delnico, preostalih 5,7 milijona evrov pa ostane nerazporejenega. Delničarja Plasta (24,99-odsotni delež) in Termoplasti-Plama (24,98-odstotni delež) sta napovedala izpodbojno tožbo.

Skupščina je za nov mandat v upravnem odboru potrdila sedanje člane Aleša Musarja, Marjanco Drame, Marka Konica in Bojano Vinkovič. Pred tem je zavrnila nasprotni predlog družb Plasta in Termoplasti-Plama, da bi namesto Drametove in Vinkoviča v upravnem odboru sedela direktor in lastnik Plaste Franc Frelih in direktor Termoplasti-Plame, katere večinski lastnik je Plasta, Jože Ceglar.

Delničar AG je zavrnil tudi predlog Plaste, da bi se osnovi kapital, ki znaša okoli 2,867 milijona evrov, z izdajo 402 novih delnic zvišal za okoli 1677 evrov, pri čemer bi delnice lahko vplačala le Plasta in Termoplasti-Plama, preostala delničarja, AG in celovška Zveza bank, pa ne. Zoper oba sklepa sta Plasta in Termoplasti-Plama napovedala izpodbojni tožbi.

portalov

Tuje novice iz regije

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.