Za solastnico družbe Štore Steel prevzemna ponudba

NatisniNatisni

Medij: Dnevnik (posel)  Avtorji: STA Teme:  mali delničarji Datum: Sreda, 19. marec 2019 Spletna objava: 09.53

Družba Storkom ter Marjan Mačkošek in Tomaž Subotič so objavili prevzemno ponudbo za družbo pooblaščenko Železar Štore, ki je ena od večjih lastnic železarne Štore Steel. V njej imajo skupaj 59,8-odstotni delež, za preostale pa ponujajo 4,82 evra na delnico. Veljavnost ponudbe je od 20. marca do 13. maja.

Ponudniki delujejo usklajeno na podlagi sporazuma o skupnem nastopu pri prevzemu. Družba Storkom Štole v ciljni družbi sedaj obvladuje 28,5 odstotka, Mačkošek 11,2 odstotka in Subotič 20,1 odstotka. Po koncu prevzemne ponudbe bo prvi prevzel 20 odstotkov pridobljenih delnic, drugi 15 odstotkov in tretji 65 odstotkov pridobljenih delnic, izhaja iz današnje javne objave v Financah.

V njej prevzemniki ne določajo praga uspešnosti, tako da se bo ta štela za uspešno ne glede na odstotek pridobljenih delnic.

Subotič in Mačkošek sta v petčlanskem nadzornem svetu družbe pooblaščenke, njen direktor pa je Anton Franulič, ki je tudi eden večjih lastnikov družbe Storkom.

Družba pooblaščenka Železar Štore krepi lastništvo v železarni Štore Steel od sredine lanskega leta. Ta je sedaj njena približno 20-odstotna lastnica. Največja lastnica je s skoraj 30 odstotki družba Unior, med večjimi sta še Dinos in Kovintrade, sledijo manjši lastniki, med njimi Mačkošek, ki je to družbo vodil 18 let, nato pa v začetku leta 2017 odstopil na lastno željo.

portalov

Tuje novice iz regije

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.